Min födelsedag

Idag är det min födelsedag, jag är nu 49 år.

Vanligen brukar jag bjuda hem folk till att fira och bjuda på mat men har i år sagt ifrån. Någon kanske undrar varför. Det finns flera anledningar till det.1. Om ett år fyller jag halvt hundra, hur jag ska fira det har jag ännu inte bestämt.

2. De tidigare 48 år som jag fyllt har de funnits som gjort mitt liv möjligt. Nu finns inte de längre och jag har inte riktigt vant mig vid situationen. Alltid när de varit bjudna är det de som kommit först, en bra stund före utsatt tid. Idag saknar jag telefonsamtalet med ett grattis från dem.


Det var två orsaker till varför jag inte firar som brukligt, jag har flera men tänker inte tråka ut någon med resten.

Dagen har varit som vilken arbetsdag som helst, fullt ös.
Hur som helst har jag varit ute och ätit planka och druckit en halv flaska vin, blev bjuden, ja du kan gissa vem...

Igår kväll var jag och såg Classe Malmberg, en riktigt bra föreställning som man fick skratta sig igenom ända fram till sista minuterna när han blev djup.  Den djupa diskussionen Classe hade handlade bland annat om vad lycka är. Han berättade att det finns forskning på att vi människor känner lycka när vi kan, utan egen vinning, hjälpa någon annan människa. DEN TROR JAG PÅ!
...Nilla...


Krakov 2010-10-21/2010-10-23
Två nätter i Krakov, kanske kontrasternas stad. Den övre bilden visar lite av skillnaden på byggnader, två av samma arketktur men den ena renoverad.

Vädret har varit strålande men kallt. Många kulturpoäng har tagits och en del god mat och dryck intages.Första polska vodkan togs i form av en apritif på torsdagseftermiddagen.

När vi kom fram till staden och letade efter vårt bokade "hotell" blev vi smått förvirrade. Vi kom fram till adressen och det var en port utan någon skylt om något boende. Inne i porten fanns ett litet mathak med fullt av studenter som åt soppa. Jag visade bokningspapperen och det kom då en kille som visade oss en järngrind som han låste upp och vi fick gå en trappa upp. Där låste han upp en lägenhetsdörr och visade in oss. Vi fick bo i en tvårumslägenhet med pentry. Utsikten var inte den bästa: 


Men lägenheten var helt okey. Här är Inga-Lill och mitt rum:Ingegärd fick ett eget rum:Köket använde vi inte speciellt mera än att använda vinglasen.Tro det eller ej men första kvällen sov vi före halv tio. Fredagen vaknade vi till blå himmel och nu var det dags att samla kulturpoängen.Vi hade läst att slottet måste man se och vi tog en tur dit.Slottsgården:


Efter dessa kulturpoäng tog vi en soppa till lunch i en källarresturang.För att få se så mycket som möjligt tog vi en guidad tur. Vi ville se de riktiga judekvarteren och Ghetto.

Här ser vi det som finns kvar av de gamla judiska affärerna.På det här torget delades judarna upp mellan de som kunde arbeta och de som var "odugliga".

Det jag tyckte var "häftigast" var muren runt kyrkogården där de gravar som nazisterna slagit sönder återanvändes till en mur.Det här är vår guidbuss som vi åkte med i en och en halvtimme.Om jag skulle åka tillbaka skulle jag ta en tur till koncentrationslägret och till saltgruvan. Kan någon förklara för mig varför det kallas "koncentrationsläger"?

Finns mycket prynadsföremål att köpa och jag tänkte först köpa en av dessa överbystade damer men viste inte var jag skulle sätta den.Fredagseftermiddagen gick vi hem till vår paradvåning för att ta ett mellanmål.Honungsvodka var tvunget att prövas på fredagkvällen. Lite för starkt för mig men jag skulle kunna vänja mig.


Lördag var det dags att lämna Krakov för att resa hem till Sverige.Innan vi lämnade Krakov besökte vi Krakovs Galleri. En jättestor Galleria med massor av affärer. Vi gick enbart in i C&A men där shoppade jag loss.


Jacka cirka 500 kronorFleecetröja 100 kronorVet ni, jag har ingen resa planerad, jo i tanken men inte inbokad.

...Nilla...


Planering

Det var den helgen det. En riktigt slapp helg. Sammanlagt 8 km skogspromenad, ganska okey.

Förra julen bestämde Igge och jag att vi inte skulle köpa några julklappar till varandra utan satsa på att få iordning på vårat terracotta färgade rum. Sedan blev det inte gjort eftersom vi hade Lotstorpet att tömma. Under helgen har vi börjat prata om att ta tag i det.

I detta rum finns det en öppen spis som vi inte använder, vi har användt den en gång på 20 år och grejen är den att det går bra så länge det brinner men när elden falnar ryker det in.

Jag tycker att den tar stor plats i rummet och fyller ingen funktion, dessutom är det en risk när mindre barn springer förbi de kan slå i huvudet. Vi har en till likadan i tv:rummet, den är också onödig men en sak i taget.

Vill att vi tar bort den men vi är inte överens på den frågan. Igge tycker att den hör till huset och att den har ett "smyckningsvärde".

Jag hävdar att jag skiter i vilket värde den har för den är värdelös för mig och det skulle bli lättare att möblera.Vi får väll se hur det blir!

Idag hade jag planer på att göra ett gäng med "grekiska köttbullar" som man äter med sallad enligt ISO:dieten. I den ingår nötfärs (10%) vilket inte min trevliga Ica-affär hade idag, all nötfärs var slut. Fick då en lysande ide, jag gör det på kalkonfärs som bara är 3 %. Detta är de torraste bullar jag ätit, inte särskilt goda heller så de lär råcka ett tag.

...Nilla...


Slö och slapp men inte likgiltig

Efter en händelserik vecka både i privatlivet och arbetslivet är det skönt med en slapp helg. Sov till halv tio på lördagsmorgon vilket är väldigt ovanligt för mig.

Efter frukost tog "Gubben" och jag en skogspromenad vid Jansson Kärr. Spåret är två kilometer och när vi gått ett varv gick vi ett till av bara farten. Friskare luft är svårt att få.

Jag försöker hålla mig till ISO men i torsdagskväll hade vi personalfest där det bjöds på smörgåstårta och det dracks vin. Men jag har inte dåligt samvete för det.....Nä faktiskt inte.

Idag prövade jag ett nytt recept: Spenat quinoa med soltorkade tomater och rökt lax. Jag är inte så förtjust i quinoa men nu tyckte jag det var riktigt gott. Man kokar quino med spenat (jag tog hackad) och buljong. Blandar i soltorkade tomater. Lätt och jag gjorde det till fyra portioner och frös ner till framtida matlådor.

Förövrigt planerar jag för resan jag ska ut på. På torsdag åker jag till Krakov i Polen. Har lite funderingar på hur vädret är där. Ska täckjackan med? Måste växla till slotty, hur mycket ska jag växla? Det är mycket bättre med euro, det har man alltid användning av.

En sak är klart: det blir inte någon ISO:diet i Krakov.

...Nilla...


Om man lägger många järn i elden slocknar den

Tror ni jag sovit gott i natt?

Nä inte särskilt. Tyckte att det var lite oroligt.

Men jag löste givetvis situation. Gick upp tidigt imorse och tog en rask promenad till bilen som jag nu var övertygad om att den stod vid fel verkstad.

Fick skrapa rutorna åkte till jobbet. När det viktigaste morgonjobbet var gjort kollade jag upp var jag beställt verkstad. Körde ner bilen till dem och de skjutsade mig tillbaka.

Bilen får jag tillbaka på onsdag och då ska den var besiktad och klar.

Nu till något annat:

ISO-dieten har lyft bort 1,3 kilo på mig förra veckan.

....Nilla....


Något är helt fel?

Vet inte hur det går till men jag sätter snarskank på mig själv.

Min bil fick två tvåor på senaste bestiktningen, handbromsen och bromsar bak. Eftersom bilen varit på service och de då bytt bromsarna bak ringde jag till verkstaden och bad dem ta bilen igen, fixa tvåorna och se till att släcka dem. Fick en tid till i morgon. Frågade om jag kunde lämna bilen på söndagen och lämna nyckel i brevlådan. Ja visst det skulle gå bra.

Eftersom det är en bit mellan lägenheten och bilverkstaden kom Igge upp för att serva mig med skjuts. När vi kommer till verkstaden är det grindar som är låsta ..... Vi diskuterade ett tag hur jag skulle göra men eftersom det gick att ställa bilen utanför gjorde vi det men jag tog nycklarna med mig hem. Tänkte att jag ringer dem imorgon och så får de komma och hämta nyckeln eller om någon kan skjutsa ner mig.

När vi åker därifrån funderar jag lite. Var det rätt bilverkstad jag ringde till????

När jag kommer till lägenheten tänker jag att jag kan kolla i mobilen vilket nummer jag ringde och sedan kolla på eniro. Igge skyndade sig iväg för att hinna med färjan.

Letar efter mobilen, gissa var den är?......Naturligtvis i bilen. Okey men jag har ju arbetsmobilen.....gissa var den är?... i bilen.... 

Här sitter jag utan telefon, bilen står utanför en verkstad som jag inte vet om det är rätt verkstad.

Tror jag går och lägger mig och knallar iväg tidigt till jobbet och hämtar cykeln (som naturligtvis inte är här utan där). Får cykla till verkstaden och kolla upp var jag beställt tiden. Vet att det iallafall är på rätt gata.....det är jag säker på. Men vem ska väcka mig? Har väckarklocka i mobilen.........."Jag äter ketchup till allt utan pannkakor"

...Nilla.... 

 


För Fulla Batterier

Nu är det gjort. Helt fulla batterier som är uträknade att hålla i nio år.

Det gick jättebra och jag gör hellre ett pacemakerbyte än t.ex tandläkaren. Var inne på Vrinnevi kvart i sju på morgonen och fick åka hem vid elva snåret.

De flesta har väll en bild av en operation där läkaren står och räcker ut handen och säger: "Skalpell syster!" Nu lyssnade jag inte hela tiden på dem men jag hörde när han bad om en skruvmejsel, lite komiskt.

Det är visserligen inte helt problemfritt eftersom jag har ett sår som jag måste vara rädd om för att få det att läka så fort som möjligt. Tycker det är lite jobbigt att inte kunna hålla på som vanligt och jag har lätt för att glömma bort mig.

Men jag försöker ändå få dagarna att gå och tar lite promenader. Skön höstluft.

Vi hörs!

...Nilla...

Blir man lyckligare för att man går ner i vikt???

Hualigen vad jag tycker att det är ruggit. Går och småfryser, har fleecebyxor och fleecejacka.

Ryggen är mycket bättre men jag tar fortfarande Iprem och Alvedon.

Att jag fryser beror säkert på att jag dragit ner på kalori-intaget och det hade varit skönt med ett spinningpass för att få upp värmen.

Blir man lyckligare för att man går ner i vikt???

Hm....jag blir det iallafall. Inte för att vara fåfäng. 

Som det är nu vill jag inte ha det. Jag har ont i ryggen för att jag har en mage som är otränad och tung. Finns inte många klädtrasor som jag kommer i nu. Kroppen är tung att bära runt och det gör att jag får ont i fötterna.

Måste hålla i nu. Det finns ett hinder nästa vecka i form av en liten fest. Sedan kommer det stora med en resa till Krakow men därimellan ska jag sköta mig.

ISO-dieten funkade förra gången och jag mådde bra under tiden. Problemmet är bara all planering men egentligen gillar jag att planera. Går åt en del tid men det finns saker som jag lägger tid på som absolut inte är nödvändigt....... vissa spel på FB.

Ge mig stöd

...Nilla...


När ska det bli någon ordning på mitt liv?

Blir inte klok på hur motarbetad man kan bli. Jag har tidigare hävdat att den som kan förändra mitt liv är jag själv. fortfarande är det ingen annan som kan det men att försöka själv verkar hopplöst. Ingen kan säga att jag inte försöker iallafalll.

Jag hade bestämmt mig för att efter Tunisien resan skulle det bli ordning och jag skulle börja träna och äta rätt. Har nu ganska många kilo som behöver bort.

 Hm..det börjar med den lilla parasiten som intagit min mage och gör att jag kunde vara med i SM-tarmtömmning. Inte smart att träna då och det jag åt det ..... nä det spelade ingen roll.

Under helgen blev jag bättre, ja jag kände mig bra. Nu planeras det för att gå in i ISO-dieten och träningsschema funderades ut.

Söndagkvällen inhandlas det som tänks ätas, när jag är vi kassan känner jag att något händer i ryggen. JÄVLAR vilket ryggskott, kan knappas röra mig.

Måndagmorgon kom jag inte upp hur sängen och fick ringa jobbet om att jag blir sen. Tar värktabletter och smörjer med voltaren. Tar mig till jobbet men har så ont att jag mår illa.

Får tag i underbara Catrin som masserar min rygg. Nu kan jag röra mig men får nog sova med strumporna på för ner dit lär jag inte komma.

Men jag ger inte upp, håller mig till ISO även om det inte blir någon träning.

JA träningen lär få vänta eftersom jag idag fick klart från hjärtmottagningen att jag ska in på operation för pacemaker byte på torsdag morgon. Eftersom jag då får ett ganska rejält sår som jag måste få att läka får jag hålla mig till raska promenader... GUD SÅ TRÅKIGT!


Pacemaker!

Tillsist: 
 Idag är det din dag Pappa. Här är en bild på dig och mamma tagen på din 75 årsdag för tre år sedan.Vi ses en dag det är jag övertygad om, men det kommer att dröja.

...Nilla...


Skön helg


När man tänker på att för en vecka sedan var vi där det är trettio grader varmt känns det lite konstigt. Att det några timmar bort kan vara ett helt annat klimat.Nu får jag se till att tvätta alla sommarkläder och gömma dem till nästa tillfälle.

Idag började jag faktiskt titta lite på solresa till vintern men vet inte riktigt. Kanske att jag lägger semester till vecka 10 i vår och tar en restresa då.

..Nilla...

RSS 2.0