Drar i handbromsen

 
I ärlighetens namn, fy faan vad jag inte mår bra!!!
 
Vill egentligen inte erkänna det ens för mig själv men troligen är magsåret öppet igen, eller om det är ett nytt. Jag har svårt att äta eller ens dricka något och är nu sjukskriven en vecka.
 
Det började på allvar igår och till kvällen kräktes jag efter att ha försökt äta. Faktiskt bestämde jag att det nu fick vara nog och tog beslutet att sjukskriva mig och ringa läkaren.
 
Efter samtal med läkaren kom vi fram till att jag måste börja på en hög dos med magsårsmedicinen igen trots att den eventuellt påverkar levern. Ska äta den här höga dosen i fyra veckor. Inte jobba nu den här veeckan utan ta det lugnt och se till att äta det jag kan. Dra ner på kaffet så mycket som möjligt vilket är det svåraste för när jag inte dricker kaffe får jag väldigt ont i huvudet.
 
Att jag inte kan jobba retar mig men det retar mig ännu mera att jag inte törs jogga nu, men det ska nog gå om några dagar, bara jag kan äta ordentligt först.
 
Yogan tänkerr jag ändå köra på med den kan inte skada, tar det lättaste passet.
 
...Nilla... 

Toppen helg även om MS stör

 
Hemma efter en helg i Malmö.
 
Vi hade bokat en helg med vänner som vi umgicks med mycket förr men nu mera blir det inte ofta, men när vi träffas har vi verkligen roligt.
 
Vi hade planerat att tillbringa fredagen i Malmö för att sedan åka över till Köpenhamn på lördagen. 
 
Vi klev på tåget redan klockan halv sju på morgonen och kom till Malmö vid tiotiden. Framme i Malmö möttes vi av strålande sol och värme. Vi gick upp till hotellet och lämnade in väskorna och gick sedan ut igen. Vi strövade runt och vid Lilla Torg intog vi en lunch. Sedan gick vi till ett ölhak och satt några timmar och dit kom Madde och tog en öl med oss innan hon skulle träffa vänner.
 
På eftermiddagen gick vi till hotellet och Ingemar la sig för att vila men vi andra tog en tur till systemet för att botanisera i olika ölsorter. 
 
Vi hade sedan bestämt att vi skulle till resturangen Elessy för att äta fondue, eftersom Ingemar hade känningar i benen tog vi taxi både dit och hem. Den som inte blir mätt på den måltiden behöver nog vård :) Det bjuds på 8 olika såser till obegränsat med kött och pomme, innan kan man äta från ett rejält salladsbord.
 
Vi avslutar med att gå in på en pub brevid och jag tar en kaffedrink.
 
På lördagmorgonen bestämmer vi att Ingemar får ligga på rummet medans vi andra drar till Köpenhamn, stackarn har sådann värk i kroppen igen så han tar sig bara till toan och knappt det.Jag hämtade upp frukost åt honom och var och handlade lite smått och gått så han skulle klara sig under dagen.
 
Vi andra tog tåget över till Köpenhamn och även nu var vädret på topp.
 
 
En och annan öl  intogs och jag kan nog inte neka till att en berusning tog form. På Mikkeler drack jag en öl som var 16%, en var från början god men jag klarade inte att dricka upp hela fast det bara var 20 cl.
 
 
Lunchen blev lite spartansk men själva kaloriintaget var nog inte för lågt.
 
 
När vi sedan åkte tillbaka till Malmö var jag riktigt trött och på tåget sov jag en liten stund för att sedan lägga mig på hotellet och sova en stund till :)
 
Nu var Ingemar något bättre och vi gick ner i hotellets resturang och åt en sen middag.
 
Söndag morgon kom Madde och Ines till hotellet och åt frukost med oss. Det är helt underbart att träffa den lilla (och den stora) Solstrålen och hon blir lika glad som jag när träffas.
 
 
Vi gick sedan in på köpcentrat Triangeln och där kunde jag inte låta bli att inköpa en klänning till henne.
 
 
Och vet ni? Tre dagar utan någon träning :)
Men imorgon blir det nog något, jo det kan jag nästan lova.
 
...Nilla...

Vårruset 2016

 
Började dagen med ett yogapass innan jobbet, tänkte att det var bra uppladdning inför Vårruset. 
 
Jag hade fått ihop ett lag på jobbet med sex personer men eftersom vädret inte var på topp trappade det av den ena deltagaren efter den andra och tillslut var vi bara två tappra soldater kvar.
 
Regnet öste ner innan vi gav oss iväg och det duggade under hela loppet men det var inget som egentligen gjorde något...eller det kanske hade gått lite fortare om jag inte varit blöt om fötterna :)
 
Tiden blev 34:35 vilket var en sekund för långsamt mot vad jag hade som mål men jag fick stanna en gång och knyta skon och det tog kanske 10 sekunder och dessutom tappar jag fart av att stanna.
 
Nu är jag jättesugen på kanalloppet som är i midsommarveckan, bara fortsätta träna.
 
I morgon går färden mot Skåne för en helg med vänner, över till Köpenhamn på Lördag.
 
Just det ja 11/150 
 
...Nilla...

Vilar inför Vårruset

 
9/150
 
Kompar ut skapligt idag, var hemma halv fyra och la mig i hängmattan med näsan i solen och lyssnade på ljudbok en timme, önskar att jag gjorde det lite oftare. 
 
Medans en fiskgratäng puttrade i ugnen och potatisen på spisen yogade jag en halvtimme och efter det ett dopp i poolen som idag var uppe i 20 grader. 
 
Nu ska kroppen få vila fram till Vårruset som är i övermorgon.
 
...Nilla...

8/150

 
Det blev en joggingtur.
 
Axel gav sig inte på eftermiddagen utan ville att vi absolut skulle ta Bobergarundan på 5 kilometer. I går kväll körde vi där med bilen för att han skulle se vilken väg det var och idag tyckte han att den bilturen var helt i onödan om vi inte joggade. Jag var jätteseg men tänkte att ... äh, va faan vi gjört!
 
Det var varmt och jobbigt men vi gjorde det. Axel gick ibland för att sedan sprinta i fatt mig, tycker det var bra gjort av honom men han var trött när vi kom hem. Vi tog då ett dopp i poolen vilket var superskönt trots att det var cirka 15 grader.
 
När jag sedan skjutsade hem Axel till Svärtinge var det riktigt nära att han somnade, men jag lyckades få honom piggna till med att han fick låna min mobil och kolla hur det gick för IFK, tänkte att det vore skönare för honom att få somna lite skapligt till kvällen. Själv piggnade jag till och fick bort segheten i kroppen och i hjärnan efter joggingen. Vad som inte var bra var att tiden låg på nästan 36 minuter och jag vill klara Vårruset på 34,30 men det kan gå.
 
...Nilla...

Yoga vinner

7/150 och 293 dagar kvar att utföra 143 pass
 
Barnbarnet är här och vi hade en plan att jogga tillsammans men eftersom han inte har tillräckligt med kläder med sig och det regnar har vi ställt in men min plan är att jag tar ett varv själv i eftermiddag.
 
Men tog ändå yogan nu på morgonen för då har jag gjort något.
 
Känner en konstig irritation i kroppen som jag måste få bort, nästan som PMS men den tiden ska vara förbi sedan några år. 
 
Det är nu fem veckor kvar till sommar semestern, känns nära och tiden går fort, ja den gör det även under semestern.
 
Torsdag är det Vårruset...... alltså redan.
 
...Nilla...

Stockholm

296 dagar kvar till Aruba
Idag 6 passet av 150, ett yogapass på gymmet

Tycker jag jobbar på bra

...Nilla ...

En stel gammal kropp

 
5/150
Började dagen md kaffe i sängen och kände hur stel jag var efter gårdagens joggingtur. 
Lösningen på kroppslig stelhet heter YOGA.
 
Upp i yogaställningar i 30 minuter och nu känns det bättre, nu tar vi tag i dagen.
 
...Nilla...

Vet inte vad som hände...troligen en sjuk runkeeper

 
4/150 pass
 
 
Jo det gick ganska bra men jag tror nog att runkeepern var lite snurr, ser ut som om jag varit ute i vattnet och joggat på kartan, sanningen är nog den att det inte var över fem kilometer. Men nog har jag ökat farten en del.
 
Tänker på att vad bra det hade varit om jag börjat med Yoga mycket tidigare i livet, för minst 20 år sedan, då hade jag haft en väldigt stark kropp. Även yogan känner jag att jag utvecklas på men en del posioner kommer jag aldrig riktigt ner i men jag gör så gott jag kan.
 
...Nilla...

3/150

 
Ett yogapass efter jobbet idag om inte annat så för att få upp värmen i kroppen.
Riktigt skitväder med regn i stort sett hela dagen men den har ändå gått rätt så fort.
 
...Nilla...

2/150

 
Jogging Janssons Kärr som jag räknar som terängvarv.
Andra snabbaste tiden idag fast jag tyckte det gick segt men har en del att jobba på i tid. Har tänkt att jag ska klara Vårruset på under 35 minuter. Eller närmare bestämt 34,34 som var medeltiden för grabbarna i Fredrik Frakt som sprang Grabbhalvan.
 
...Nilla...

Jorå, nu hittade jag in!

 
Oj vad det var längesedan jag skrev! 
 
Sedan sist har det hänt en hel del, ett barnbarn till är fött och två resor till Malmö är gjorda. Våren har kommit men nu är det kallt som attan. Loppisen har öppnat och lördagarna kommer nu att gå åt till det.
 
Mina levervärden står på samma som tidigare men de har i alla fall inte blivit sämre. Får nu sluta helt med magsårsmedicinen för troligen är det den som är boven. Nya prover igen i augusti. 
 
För övrigt mår jag bra och igår bestämnde vi att vi bokar en ny tripp till älskade Aruba men det är långt kvar, vi åker inte förrän i mars nästa år. Idag är det exakt 300 dagar kvar. Funderade på vad jag ska fördriva tiden med fram till dess.
 
Hittade på ett mål som jag ska fullfölja: 150 träningspass på 300 dagar. Det som räknas som träning just nu är yoga, jogging och cykelturer som pågår i mera än 45 minuter. Ssedan får vi se om jag hittar på något mera vart efter.
 
Pass 1/150 är gjort i form av yoga idag.
 
...Nilla...

RSS 2.0