Food pharmacy

Förra helgen när jag var hos Madde i Malmö pratade vi om tarmflora, goda bakterier och vikten av att äta bra.


Madde visade en bok i ämnet och hade tidigare tipsat om en blogg. Jag blev påverkad och köpte boken ( köpte den även till en viktig vän) och jag har börjat prova lite av de recept som finns i boken och på bloggen.

Gör varje dag en smootie som jag tar med till jobbet och har bytt ut mjölken till morgongröten till sojamjölk.


Använder färska blåbär istället för socker på gröten.


I min smootie har jag oftast spenat men en dag tog jag grönkål, nä det var inte så gott. Har alltid en banan i, ofta avokado och några frysta bär för att det ska bli kallt.

En annan sak jag provade var grönkålschips, hade en stor påse med grönkål som jag behövde äta upp. Nu är grönkålen slut och jag kommer inte köpa nya, kastade alla chipsen, usch inget gott.

Tog i dag ett annat tips: smarriga kolabollar och de är alldeles onödigt goda:

Kolabollarna gör man lätt och jag tror att i morgon kommer det var lätt att sköta magen 🙄.


Mixa 20 dadlar ihop med 1/2 dl kokosolja, en tsk flingsalt och en tsk vaniljsocker. Mixa det länge så det blir en blank smet. Gör små kluttar och lägg in i frysen en stund. Smält mörk choklad och doppa  kluttarna i och låt dem stelna. Du kommer bli förvånad så goda.

...Nilla...


Hård träning gäller :)

 
I förra veckan träffade jag sjukgymnasten igen och fick ett träningsprogram för benen. Det gäller att bygga upp musklerna för att så snabbt som möjligt kunna börja jogga igen. Måste bara få tiden att räcka till för träning, har en massa andra åtagande också men tre gånger i veckan måste jag få till.
 
I augusti har vi ännu en tripp till Lofoten bokad och då hoppas jag kunna klättra upp på en topp som kallas Djävulsporten och kanske några andra toppar. Jag har bokat fyra nätter på Lofoten, en natt i Skellefteå och en natt i Abisko på vägen dit. på hemresan har vi ännu inte bokat något men tänker oss en natt någonstans. Förra sommaren åkte vi hem i ett sträck förutom två timmar som vi sov i bilen efter att jag nästan körde av vägen för att jag somnade, det vill vi inte göra om.
 
I helgen som var gjorde vi en tripp till Malmö för att fira Ines som idag fyller tre år. Vi hade med en balanscykel i födelsedagspresent som gjorde succe. 
 
Vi bodde på hotell och det är väldigt skönt att bara ligga och lata sig på rummet efter att vi intaget hotellfrukost, här hemma har jag oftast dåligt samvete för att jag inte gör någon nytta om jag ligger. Ska bo på hotell i Göteborg nästa vecka men då är det jobbrelaterat och det blir inte mycket vila.
 
...Nilla..

Slut på påsken

Igår joggade jag cirka 30 meter.


Igår hade Maken väldigt ont i ryggen och vi tog det lugnt hela dagen, ja förutom de träningspass jag ska göra för foten. 

Vi var ute och gick runt kvarteret och jag provade då att jogga lite lätt, det kändes bra men vågade inte mera än 30 meter och väldigt långsamt. Tänkte prata med sjukgymnasten om det.

Har även yogat i fyra dagar och de sista två dagarna har jag tagit ett lite svårare pass.....går lite sådär. Tror nästan jag ska slå knut på mig själv.

Efter all påskmat blev jag väldigt sugen på morotsbiffar, lite nyttigare och bättre.

...Nilla...


Nu är jag lite på gång

Skriv inläggstext 

Påsktårta


Hos sjukgymnasten fick jag träning för foten som ska göras tre gånger per dag...minst: tåhävningar, hälgång, utfall och balans på ett ben med lätt böjda ben. Det går bra och det är bara en dagar inte gjort det tre gånger, det var igår och då hade vi haft gäster och jag var inte helt klar i knoppen vid kvällens slut. 

Att stå på ena foten på en ihopvikt handduk med knät lite böjt och balansera i trettio sekunder har varit svårast, men nu efter fyra dagar klarar jag det. Har även tagit tag i yogan och det hjälper till med utvecklingen.

Men längtar efter att få komma ut och jogga och hoppas att sjukgymnasten kan hjälpa mig med att kunna göra det till sommaren. 

Det är dåligt med motionspass som passar mina tider på gymmet och det vore mycket bättre att bara snöra på sig skorna och kunna ge sig ut.

Ska tillbaka till sjukgymnasten på onsdag och få nya instruktioner.

...Nilla...


Ta tag i det nu då!

 Har svårt att komma igång ordentligt med träningen, längtar efter att få ta en joggingtur men foten vill inte. Har haft mera ont nu och är ganska trött på det. Trodde i min enfall att sjukgymnast skulle höra av sig men icke. Går så sakteliga upp i vikt också.
 
MEN
Vem kan göra något åt saken om inte jag själv???
 
Bestämde mig för att ta kontakt med Fysett som är ett gym som är kopplat till Landstinget (vet att det inte heter landstinget numera utan Region Öst). Idag ska jag träffa en Sjukgymnast och kolla upp hur det är med fotskrället. Tänker att jag sedan ska köpa ett 10-kort och träna där varvat med mitt andra gym :)
 
Ett annat problem är min allergi som gör att ögonen rinner och kliar, nästan rinner, huvudet värker. Tog tag i det problemmet också och ringde vårdcentralen, väntar nu på samtal från dem.
 
Tar tag i livet nu :)
 
...Nilla...

RSS 2.0