Vattnet är utnött

 
Jorå ännu så länge tar ja mig ett dopp ibland, oftast precis innan jag går och lägger mig. Det kan då vara 14 grader så det är ett snabbt dopp.
 
Det är inte riktigt klart ännu kring poolen men vi har kommit långt. Det ska bli en ramp runt också men tror att det nog får vänta till våren.
 
Det som står i fokus nu är en 50 års fest som vi jobbar för att få till. Vi försöker göra allt som kan göras nu, hämtar bord, städar i kvarnen där festen ska vara. Planerar och funderar. Vi kommer att bli cirka 60 personer och jag ska laga mat till det, ibland undrar jag vad jag gett mig in på.....
 
Tänker mig buffé och en rätt är färdig, kommer att baka bröd imorgon.
 
Mycket som kan handlas också och allt går inte att inhandla nu utan det blir i sista stunden.
 
Kul ska det bli!
 
...Nilla...
 
 

Soppatorrt!

Igår kväll var jag så trött och gick och la mig vid åtta, var säker på att jag höll på att bli sjuk.
 
I morse mådde jag prima igen så ordentligt med sömn var vad som behövdes. När jag sedan satt mig i bilen kom jag ihåg att jag glömde tanka igår, kom på det eftersom bilen inte startade. Gick in och väckte sonen för att han skulle hjälpa mig att åka och köpa bensin men han var smartare än så. Visste att det fanns i garaget.
 
Fyllde på så att jag kunde åka till ICA och tanka.
 
När jag tankat ringde dottera och behövde hjälp med att få Axel till förskolan, tydligen hade hon haft en vaken natt med lillsnörpa. Som tur var kunde jag göra det och riktigt mysigt att träffa Axel på morgonen och få lite påfyllning av energi. Han var så gullig och visade mig vägen eftersom jag inte varit där förut. 
 
...och vips var den här dagen slut!
 
...Nilla...

Vilket skitsnack!

Var som jag trodde med vikten, upp ett hekto......
 
Men ingen fara på taket, vet ju att det alltid är så här, vilken diet man än går på.
 
När man läser bloggar och femtvå eller intervjuer av folk som använder metoden ser man oftast att de inte gör det för att gå ner i vikt utan för att må bättre, få mera energi o.s.v. viktnedgången är bara en bonus som de inte räknat med.....
 
JAG använder femtvå för att gå ner i vikt och att jag sedan mår bättre är en bonus.
 
...Nilla...

Det finns det jag ångrar

Söndagkväll med huvudvärk och lite vägningsångest,........ ångest är väl att ta i. :)
 
De gånger jag tränat har jag för vana att skriva på facebook: Jag ångrar mig inte!
 
Vad jag däremot nu ångrar är godiset jag ätit, nötterna och glassen. Tyvärr kan jag inte göra något åt det nu utan bara hoppas att vågen inte visar på plus!
 
Har nu två lågkaloridagar framför mig.
 
Var på In Door Walking i eftermiddag och körde stenhårt, hur kul som helst och är helnöjd när jag åker hem, bokat ett pass till imorgon också!
 
Helgen har varit toppen och Madde har varit här och den här godingen:
 
...Nilla...
 

Att se fram mot

Oj, vad hösten ser späckad ut
 
Har en del att se fram mot:
Maken fyller 50 år och det ska vi fira med en fest för vänner och släkt i Östra Husby kvarn. Dessutom tar vi en kryssning till Tallinn för att dricka honungöl och ha det lite lyxigt.
 
I oktober tar jag tillsammans med mina väninnor från Nyköping en tripp till Franska Rivieran. Dricka vin, äta ost, och flyta runt.
 
Efter det tar maken och jag tillsammans med goda vänner en tripp till Stockholm för att se på "Rock of Ages" som vi såg i våras men värd att ses igen. Sitta i Skybaren och dricka champagne.
 
Nästa tripp blir till Malmö och då åka till Köpenhamn för att gå på julmarknad och dricka öl på en välkänd pub, som jag inte kommer ihåg vad den heter......
 
Det är höstens stora ännu planerade aktiviterer, sedan kommer det nog ett dop också.
 
Till sen vintern väntar en resa till Karibien med en vecka hotell och en vecka kryssning:
 
 
...Nilla...
 

Dag två av fastan den här veckan.....

Skulle kunna kasta mig över en stor vetebulle, eller en tallrik pasta med köttfärssås eller ett gäng chokladbollar..... Men det ska jag naturligtvis inte men det är lite jobbigt ikväll...........
 
Men jag känner att det här gör nytta på och att jag tappar kroppsmassa så det sporrar.
 
Nästa vecka måste jag nog ta två fastedagar i rad för jag fick en inbjudan till onsdagen, ska ut med jobbat torsdag. Det får bli måndag och tisdag.
 
Om några veckor ska jag till Tallinn och då blir det också en sådan där hopplös vecka när det blir svårt att få till det.
Det kommer att komma flera av den sorten....ska till Franska Rivieran i oktober.
 
Snacka om problem alltså
I-landsproblem
 
...Nilla...
  

Mat är så gott!

Idag var jag på ett spinningpass efter jobbet. Var ganska länge sedan jag körde spinning och det var verkligen jobbigt. Dels för att jag inte hade med mig någon hårsnodd och håret piskade mig i ansiktet. Så var det något vajsing med styret eller så var det jag som inte gjorde rätt när jag försökte skruva åt styret. Inte höjden på det utan avståndet mellan sadel och styre, fick skruva åt om och om igen.
 
Men jag vet att spinning är en väldigt bra motionshöjare och kaloriförbrännare så det är bara att jobba på.
 
Hemma ska man sedan få till en middag och eftersom jag inte vill stanna till och handla på vägen hem fick det bli vad som hittades: Spagetti med stekt falukorv, kokt broccoli och riven ost. Senap och ketchup som smakhöjare.....Gud så gott det ändå var. Jag uppskattar verkligen att äta de dagar jag inte fastar.
 
Som igår kväll när jag festade till på fyra körsbärstomater, alltså smaskens :)
 
...Nilla...
   

Funkar och är inte jobbigt

Fått en kommentar om att jag behöver byta namn på min blogg eftersom jag har ett barnbarn till nu. Ska fundera på saken men tror inte mina barnbarn läser den så........
 
I morse när jag vägde mig blev jag riktigt nöjd. Har nu på tre veckor tappat 2,5 kg.
 
Kör på med 5:2 dieten, fastar måndagar och onsdagar. Äter resen av dagarna i veckan med förstånd förutom chokladkakan jag smällde i mig i fredagskväll, glassarna som slunkit ner under helgen........
 
Hoppas nu kunna hålla i med träningen, det går faktiskt att träna på fastedagarna. Har idag varit på In door Walking och som vanligt var jag bäst i salen.
 
...Nilla...
 

Indoor Walking

Jo jag har ju tänkt ta tag i det här med träningen men ta det försiktigt.....
sällan det blir som man tänkt sig.
 
Idag är det en av mina två fastedagar och jag åt inget förrän klockan ett då jag åt en norsk fisksoppa som innehöll 192 kalorier.
Hade tänkt mig att eftersom jag inte äter så mycket idag ta mig till gymmet och bara köra några magmaskiner, ja lugnt och på sin höjd en halvtimme.
När jag kommer till gymmet ser jag att det inte är så många bilar på parkeringen men att det går några träningsklädda på väg in mot Friskis och Svettis. Troligen är det något populärt pass på gång!
 
Parkerar och när jag kommer fram till ingången är det låst men en man öppnar för mig.....jag frågar om det är stängt och då förklarar han att det är det och det går inte att träna i gymmet......
 
MEN
 
Mannens fru kör ett pass Indoor Walking med andra ledare och speciellt inbjudan, hon ska bli Indoor Walking ledare och ska diplomeras på lördag. Det finns platser kvar och jag blir inbjuden......
 
Kan man tacka nej?
 
Nä det skulle varit oartigt och nu var jag ändå där, jag klär om och står snart på maskinen och glömmer allt med att ta det lite lugnt.
 
Passet är 50 minuter och benen var lätt darriga när jag gick därifrån ....
 
Gjort är gjort och imorgon är en annan dag.
 
...Nilla...

Bålträning = skitsvårt

Hade tänkt att börja träna mage och bål ordentligt men samtidigt ta det försiktigt i början.
 
Började lite smått igår med ett träningsprogramm jag såg på TV4 i helgen. Det är sju supersvåra övningar och programmet är egentligen uppbyggt på att man ska göra varje övning tre gånger, första gången i en minut, andra gången 45 sekunder och sista gången 30 sekunder....... vila 15 sekunder mellan varje gång.
 
De flesta övningarna är utgångsläget plankan men med benspark eller andra rörelser. Några sittande på rumpan och lyfta benen från golvet,typ......
 
Ingen av övningarna klarar jag mera än knappt tio sekunder........
 
Vore kul om systerdottern och jag kunde sammanstråla någon gång och vi hjälptes åt för jag tror verkligen det här är något för henne.
 
...Nilla...

Dåligt med uppdatering, dåligt med viktminus, dåligt med motion

Fortsätter med 5.2 dieten men överäter en del de dagar jag äter.
 
Har kanske tappat ett halvt kilo.
 
Nu måste jag ta tag i det här och måste börja träna igen, fattar bara inte varför jag inte bara sätter igång.
 
Fick lite inspiration igår när jag såg på TV4 angående bål träning. Försökte mig på det passet de visade och kan inte påstå att det gick så bra. Ska försöka göra lite av det varje dag och lägga på vartefter.
 
På lördag är det stadsloppet och jag har verkligen inte tränat.......började med att gå men fick ett hemskt skavsår på hälen som satte stop för allt.
 
Måste se till att inte stoppa i mig en massa extra de dagar jag äter...
Har faktiskt inga problem fastedagarna, de går utmärkt!
 
Okey
SKÄRPNING
 
...Nilla...

Dåligt med träning.......

Usch och fy, det är skamligt!
 
Om två veckor är det dags för årets stadslopp och jag hade tänkt att jag skulle kunna slå förra årets tid. Förra året tränade jag fast att jag hade en del smärta i ett lår.
 
I år har jag inte skadat mig för jag har knappt motionerat i sommar överhuvudtaget.
 
Idag var jag ute och gick sex kilometer och fick skoskav.....smart va?
 
Fem två dieten funkar bra tycker jag och är inte särskilt jobbigt alls.
 
Här kommer mina hjärtan på samma bild
 
Så stor Axel är och Hedvig ser ut som en docka.
 
...Nilla...

RSS 2.0