113/150 simmat

Tänkte vara på badhuset före klockan sju i morse men det var alldeles för svårt att gå ur sängen i morse. Vanligtvis brukar Ingemar     serva med kaffe på morgonen men eftersom han jobbat färdigt för i år gick han inte upp vid vanlig tid, dålig service.


Hur som helst var jag ändå där före halv åtta och simmade 800 meter. 

Det var samtidigt några söta tanter som simmade samtidigt och de tjattrar med varandra hela tiden och simmar i bredd. Lite irriterande när jag möter dem eller simmar om dem. De har varit flera gånger samtidigt och idag hörde jag att de pratade om att de hållt på att simma sedan åttiotalet, tror nog att de dessutom är runt åttio år. Men hur mycket har de då att prata om????

De sitter sedan i bastun och pratar och då om diverse herrar som de sett i bassängen och då ganska hämningslöst. Även om de är irriterande blir jag samtidigt road av dem 😝 

...Nilla...


112/150

Simmat och yogat.


Var på Centralbadet och simmade 700 meter idag, tänker att jag utökar lite varje gång men när jag är uppe i 1000 meter får det räcka faktiskt, blir för långtråkigt.

En halvtimmes yoga och rörligheten i foten blir bättre men musklerna skakade i benen, tar tid att få tillbaka muskelmassan.

...Nilla...


110/150 Yoga

Nu är julen över, skönt tycker jag nog även om den varit ganska lugn och behaglig. Självaste julafton firade vi hos dottern i Svärtinge.


Idag tog jag tag i yogamattan och körde mitt gamla pass och nu kunde jag nästan göra alla poseer men herregud vad stel jag blivit. Det får bli mycket yoga nu ett tag.

Ligger lite efter i mitt träningsmål med 150 pass innan Aruba men det ska nog gå, 75 dagar och 40 pass.

Idag känns foten bättre än den gjort sedan skadan till skillnad från igår när jag satt och deppade och tänkte att den aldrig kommer bli bra. 

...Nilla...


Drömmen vore att vakna och upptänka att jag kan gåobehindrat.

Om drömmer skulle infinna sig skulle jag ut och ta ettlite varv,bara jag nu hittar mina skor efter borlängresan.


Har köpt en fyra veckors camp påmilitärträningen och börjar på den 6 februari 

...Nilla...


109/150

109/150 simmat 600


Har nu oftast bara ena kryckan men får lite ont och får ta värktabletter emellanåt, men rörligheten har blivit bättre.

Den här veckan har vi ICA kasse och det är väldigt behändigt och bra, tre dagar med lättlagad och nyttig mat. En dag med kyckling,en med torsk och en med kotletter. 

Usch vad vi förövrigt äter mycket godis och efter nyår får det bli lite mera ordning på det, inte bra för någon av oss. Tror att godisätandet även gör att Ingemar får mera känningar av sin MS. Idag har han känningar i ögonen, de hänger inte med och han förklarar det som att känna sig lite onykter.

...Nilla...


108/150

Måndag simmat (107/150)

Tisdag simmat (108/150)
Båda dagarna simmade jag 500 meter och foten känns bra i vatten MEN
Jag har inte låtit foten vila i högläge på två dagar och det känns. Sitter nu med foten i högläge och tog två alvedon som nu är på väg att göra sitt. 

Kortare bitar kan jag gå utan stöd men väldigt försiktigt men det går framåt. 

Köpte idag en plats på någon framtida BootCamp på militärträning eftersom jag har pengar kvar på mitt friskvårdsbidrag. Hoppas kunna köra igång i slutet på januari eller början på februari, vara i form till Arubaresan i mars.

...Nilla...


106/150 simmar

Tog ett varv idag också till badhuset. Simmade 400 meter tror jag ungefär 25 minuter. Var sedan lite i äventyrsbadet och simmade i strömmar och bubblor. Värmde mig lite i bastun innan jag sedan åkte för att köpa gardiner. 


De gardiner jag hade tänkt mig fanns inte på Jysk och jag var på tok för trött för att åka vidare. Får ta det i morgon.

Ny fönster i hela huset, en altandörr och en ny ytterdörr har nu förgyllt vårt hem.

Bilder på gamla fönster:


Bilder på hur det ser ut nu:


Smakar det så kostar det.


...Nilla...


105/150 simmat lugnt

Idag har jag varitoch simmat 🤗 Kändes kanon bra. Inte så tråkigt som jag tänkt mig.


Simmade i väldigt lugnt tempo, eller jag är ju en dålig simmerska och aldrig simmat snabbt. Bestämde innan att jag skulle simma i tjugo minuter sammanlagt för att inte ta i för mycket. Efter varje hundrade meter stretchade jag fotleden. Blev bara 300 meter men jag är nöjd. Satt en liten stund i bastun och kopplade av.

Efter badet åkte jag till Therese (dottern) i Svärtinge och hälsade på en stund. Åkte sedan till Mirum och råkade på en kappa jag flera gånger sneglat på. Nu var den prissänkt några hundralappar, dags att slå till.

Köpte några julklappar när jag ändå var i farten.

...Nilla...


Ännu mera högläge

Satt i samma soffa hela dagen igår, åt värktabletter och hade tråkigt.


Känns något bättre idag men har fortfarande ont och är rejält svullen. Svullnaden blev ännu värre nu på förmiddagen efter att ha duschat och hållt på. 

Ingemar tjatar om att jag inte ska göra något och att vi ska samåka en vecka till 😳. Hm...

Nu har vi iallafall hjälpsåt att palla upp foten rejält för att få ner svullnaden. Pallar upp genom att använda en pall på ett bord eftersom det bästa är att få foten över hjärtläge för bästa resultat.

...Nilla...Ännu ett bakslag

Skriv inläggstext 

Kändes bra igår, jättebra. Var och handlade och Ingemar tyckte jag for runt som ett skållat troll i affären. Planerad för att åka och simma lite idag och åka till Söderköping och hämta julblommor som jag beställt.


Hm....redan innan jag gick upp kände jag att det inte var okey i foten och den brukar vara bäst på morgonen. Den är svullen och troligen lite överbelastad. Alltså skit 😩.

I dag är det åtta veckor sedan skadan och jag tycker det är åtta långa veckor. ...Nilla...


104/150 Rastlösheten sliter

Känner framstegen lite varje dag. Kan belasta helt tycker jag nog men själva stelheten i leden är den jag måste träna bort. Lite värk på eftermiddagar och kväll men den är hanterbar.


Idag körde jag bilen själv till jobbet och även hem, gick hur bra som helst. 

Gogglade på min trimalleolär luxerad fotledsskada och det blev jag inte direkt gladare av. Hittade att 10% av de som råkat ut för det hade bestående men..... men jag hör till de andra 90%, eller hur?

Nästa vecka blir det simbassäng, tänker köpa ett tio kort i morgon via Hälsoportalen, eventuellt blir det även spinning. 

...Nilla...


Övervinna rädslan

Har mycket tankar på hur jag ska kunna komma igång igen efter Trimalleolär luxerad fotledsfrakturen. Jag provar att gå lite försiktigt men det sitter en rädsla i kroppen som hämmar mig. Hur kommer jag över den?

Läkaren skickade en remiss till sjukgymnast och jag tänker att hon kanske kan hjälpa mig med det men det kommer dröja innan jag får träffa den.

Jag tror att jag snedbelastar kroppen och kommer få andra skador eller värk om jag inte kommer igång på rätt vis.

Gjorde ett inköp på Tradera idag igen, undrar själv när jag ska använda dem 😏 men jag älskar vackra klänningar.

En helt ny Maria Westerlind, hennes klänningar är de finaste jag sett. Synd bara att mina armar är fula men jag får ha en kavaj till.

...Nilla...


103/150

I skrivande stund känns det lite i foten, har nog belastat lite för mycket idag. Blir lätt så bara i farten liksom.

Inhandlade träningsredskap som behövs i det träningsprogram som jag fått men ska inte börja med det förrän tidigast i helgen.

Tog medium i hårdhet, får se hur det går.

...Nilla...


102/150

I fredags ringde försäkringskassan igen och vi redde då ut ett och annat. Det slutade med att min 50 % sjukskrivning blev beviljad. Tack för det.

Har sedan mest vilat men idag tänkte jag att nu får det vara nog och provade på mitt gamla yogapass. Klarar inte av att följa hela delen eftersom en del pose är stående på båda eller en fot men då gör jag armhävningar och sittups. Flera av övningarna får jag Fuska lite efter som rörligheten i hälen är som den är.

Tydligen behålls solbrännan i gips för min ena fot är helt vit och den andra brun

Såren är riktigt fina och kliar inte alls nämnvärt.

Har gåtränat en del på eftermiddagen och gick ut på trottoaren utanför bara för att få luft. Satte mig även i bilen och kände efter hur det känns att trycka ner kopplingen, funkade bra och jag tror nog jag kan köra om någon vecka, ja om det inte nu blir något bakslag.

Tänker försöka gå lite med kryckorna ute nu varje dag, ja sådär tio tjugo meter, inga långpromenader inte men behöver luften och stärka upp. Tror det funkar bra med kängorna på för de stödjer upp fotleden bra. Jag kommer säkert vara lite rädd för att göra feltramp och vet inte hur jag ska jobba med den rädslan.

Mår så mycket bättre när jag får röra på mig 😊

...Nilla...


Bakslag

Jag ångrar att jag bröt foten.....

Igår ringde försäkringskassan mig och ifrågasatte varför jag inte kan jobba heltid. Jag försökte förklara men hon var bara taggig och lite otrevlig. För att få resor till jobbet måste jag ha ett läkarintyg på att jag är helt sjukskriven. Vi får se om hon hör av sig idag igen.

Efter att FK ringt blev jag lite stressad och började träna rörligheten i foten. Tog i lite för hårt (läs mycket) och fick sedan en sådan värk, blev tvungen ta en morfin för att inte bli galen.

Grejen är den att jag vill kunna köra bil för då blir allt enklare. Dessutom är det skönt att få sträcka ut och det känns bra medans jag gör det men tydligen blir det surt efter.

Trots att jag hatar att simma tror jag att jag ska börja med det om några veckor, bara för att göra något. Får se hur det blir.

...Nilla...


RSS 2.0