24/150 Yoga

 
Oj vad kroppen behövde yogas, stel som ett badkar men nu har jag fyra veckor semester och yogan kommer det bli en hel del av.
 
Midsommar är nu över och den har varit över all förväntning, toppen väder med sol och bad. Kanske det till och med blev lite för varmt på midsommardagen :)
 
Varit ute i skärgården tillsammans med vänner, på Uvmarö närmare bestämt. Kom dit på midsommarafton redan klockan nio på morgonen, tog en fika och sedan drog vi ut på sjön. Grabbarna fiskade lite och vädret var växlande från sol till molnigt. 
 
Eftersom det är helt alkoholfritt på sjön för förarna åkte vi snart in till bryggan och satt där en stund. Tillbaka till stugan där vi åt en riktig midsommarlunch med sill och potatis. Nu var vädret strålande och Maria och jag gick ner till bryggan och lapade sol, jag badade flera gånger, jätteskönt.
 
 
 
Eftermiddagen och kvällen flöt sedan på med jordgubbar, glass, kortspel och grillning.
 
Midsommardagen intog vi frukost och sedan ner på bryggan igen, jag badade gånger flera. till lunch hade vår värd ordnat paj och sallad och efter det var det tid att åka hem.
 
Hemma var det 29 grader varmt och i poolen 22. Vi badade massor men såg till att ytterdörren var stängd för inne var det riktigt behagligt eftersom det varit stängt.
 
Idag jobbar Ingemar extra och jag ska ha Loppisen öppen, tänkte kunna dammsuga eftersom det är väldigt dammigt men eftersom jag är själv kanske det inte blir så mycket av det men det blir fler gånger.
 
...Nilla...

23/150 Kanalloppet

 
Igår var det dags för kanalloppet 5 km.
 
Hade lite svårt att äta under dagen och likdant med att dricka. Hämtade Axel på frita och vi åkte hem för att ladda oss. Vi började med att äta glass, kanske inte bästa uppladdningen men vi var sugna.
 
Åt lite makaroner och sedan drog vi omklädda och klara till Söderköping. Axel var förväntansfull och det glittrade om honom av glädje och otålighet. I Söderköping mötte vi upp resten av gänget och inväntade startskottet.
 
När vi drog iväg kände jag ganska snart att det inte var riktigt rätt dag att springa 5 kilometer på men jag gjorde ett försök. När min runkeeper talade om vilken fart jag hade blev jag ändå ganska motiverad att forsätta, hade verkligen bra fart. Jag hade innan loppet fått ett SMS från Ingemar om att han var vid tre kilometer och hejade.
 
Straxt innan tre kilometer bestämmde jag mig för att jag skulle springa till honom och där bryta loppet, kände att det gjorde lite ont i magen.
 
Ingemar och jag gick till målet för att heja in Axel. Grabben kom och han sprang på 28,19, riktigt bra. Han var jättenöjd och tyckte det var roligt. Om han fortsätter att träna kommer han bli en riktig sprinter.
 
Jag hade tänkt att han skulle vara med i Sofialoppet tillsammans med mig men då är han i Portugal, blir alltså inget med det utan jag får springa själv.
 
...Nilla.. 

22/150 jogging

 
Var tvungen att prova på kroppen. På tisdag är det kanalloppet i Söderköping 5 km som är ett av åretslopp som jag satsar på. 
 
Joggade 3 km, gick ganska långsamt och jag glömde att ta med näsduk så jag kunde snyta mig. Vill gärna andas genom näsan när jag joggar. Ska köpa nässpray och dopa mig med.
 
22/150 och det är 266 dagar kvar, funkar det tror ni?
 
...Nilla...

Va hände!

 
I tisdags var jag hos frissan och färgade, slingade och klippte håret. När jag betalade kände jag att det sved till i magen och när jag sedan skulle gå de cirka 200 meter hem visste jag inte om jag skulle klara det. Gick långsamt och försiktigt. Ringde till Ingemar för att förbereda honom och att han eventuellt fick möta mig men som vanligt svarade han inte, telefonen låg antagligen i sovrummet och han hör inte den då.
 
När jag kommer in ropar jag på honom och säger att jag troligen behöver åka in. Vi har en kort diskussion om vi ska ringa ambulans eller om vi kan åka in själva. Jag tar beslut om att vi åker själva eftersom ambulans skulle ta tid innan den kommer. 
 
När vi kommer in till lasarettområdet har de nu flyttat på akuten vilket vi totalt glömmt bort och det blir lite tumult innan vi hamnar rätt. Väl inne på ett akutrum blir jag väl mottagen och de är mycket tålmodiga och duktiga. Jag får ganska snart smästlindring som efter ett tag tog bort smärtan. Ingemar satt med under tiden och efter en stund dök även Jesper upp i väktarkläder eftersom han jobbade.
 
Sköterskorna trälade med att sätta nålar och som vanligt var jag snål och de fick hålla på, plus att de ville ha blod och det ville jag tydligen inte släppa från mig. Tror de lyckades efter ett tag men jag kan medge att jag inte hade koll längre.
 
De skulle även sätta en sond, en slang genom näsan. Det gick inte heller smidigt för jag var tydligen för trång. De bytte storlekar och efter flera försök och provat i båda näsborrarna fick de äntligen dit den. Fick av mina anhöriga veta att jag såg ut som en elefant.
 
Systerdottern Veronica kom även hon, hon jobbade på sin avdelning GAVA och slutade sitt kvällspass. Veronica hade fått ett sms från min dotter Therese att hon skulle gå och kolla upp läget.
 
Iväg till röntgen där de skulle göra en skiktröntgen för att kolla hur det såg ut med tarmarna och lite annat. Det är vanligt att det är ett slags tarmvred när det är gjort en gastricbypas. När den här röntgen ska göras sprutar de in kontrastvätska genom sonden vilket gör att man först blir varm i kroppen och sedan känns det som man kissar på sig. Jättekonstig känsla och det var tur att jag var förberedd för annars hade jag nog fått panik. 
 
Ingenting hittades på röntgen, utan de la in mig på avdelning 12 eftersom jag skulle på gastroskopi på dagen efter. Ingemar och Veronica fick nu åka hem, Jesper hade tidigare återgått till jobbet.
 
På Avd.12 kände jag direkt att de inte var så hjälpsamma, gnäll om att de på akuten inte hade tagit av mig min tröja och bytt till sjukhusskjorta.... Tror de hade lite annat fokus där
 
Låg som i dvala sedan under natten vaknade till vid halv sju av att jag hade ont igen. Larmade och sa till om smärtlindring och den som kom in skulle säga till direkt. Jag fick sedan larma flera gånger och det tog en timme och tio minuter innan jag fick något. Jag fick flertalet gånger veta att de gjorde så gott de kunde och ärligt talat tycker inte jag att de gjorde det.
 
Skrev till Ingemar att jag kände mig ledsen och ville att han skulle komma. Ingemar kom under förmiddagen och det var dags att åka till röntgen igen för gastroskopi. Den här gången tycker jag att gaston var ganska enkel och inte alls lika jobbigt som jag tyckte sist.
 
Gastroskopin gav inte heller något, vilket jag blev väldigt förvånad över. Var helt övertygad om att det var ett strort magsår men inte då.
 
Tillbaka till avdelningen och invänta besked igen. Nästa steg var ett ultraljud för att kolla levern, gallgångar och gallblåsa. Några timmars väntan och nu märker jag att värken måste vara borta eftersom jag nu inte behövt smärtlindring på länge. Men jag är trött förskräckligt trött och somnar hela tiden.
 
Vid halv fyra får jag veta att jag ska till röntgen för tredje gången nu för ultraljud. Åkte nu för tredje gången säng genom gångarna på Vrinnevisjukhuset. Nu hade de bytt personal på 12:an och jag kände direkt att det var en bättre stämning, mera patientfokus och mera glädje i arbetet
 
In på röntgen där det direkt kom ett biträde och körde in mig på undersökningsrummet genom att köra in i dörrposten med kraft några gånger. Tur att värken hade släppt för annars hade jag nog dödat henne. Hon bara sa att det är lite trångt här men det går.... jaja.
 
Så en liten blyg doktor som satt och försökte tyda bilder men som efter en stund sa att han var tvungen att hämta en överläkare som skulle kolla också. Det här gjorde mig lite orolig...
 
Nu var de tre som tittade på skärmen och efter en stund förstog jag att det var undervisning och inget större fel, puh, trodde där ett tag att levern var full av cancer eller liknande. Nä här hittades det inte heller något.
 
Tillbaka till avdelningen där det togs beslut om att jag fick åka hem efter att jag ätit lite för att se om jag klarar det. Fick soppa och macka och var jättesugen. Tur jag var sugen för den soppan förstår jag inte att de serverar, var mera som en stuvningen men någon deciliter gick ner men vågade inte mera, längtade hem efter filmjölk.
 
Läkaren kom sedan in och förklarade att de inte hittat något men att det inte kunde vara något riktigt alvarligt eftersom jag fått de bästa undersökningar man kunde tänka sig och att jag var väl kollad. Skönt att få det svaret samtidigt som jag gärna skulle vilja veta vad det var. Om det händer igen ska jag höra av mig och inte tveka för att åka in igen.
 
Idag känns det nästan helt okey, bara lite oroligt att det ska komma tillbaka, försöker att ta det riktigt lugnt men samtidigt måste jag leva också. Tänker gå och jobba på måndag, bara fyra dagar kvar att jobba innan semestern.
 
...Nilla...

21/150 Plus helgmys1

Svar på frågan om var Loppisen ligger:
 
Loppisen är i Östra Husby kvarn som ligger först när man svänger in till Östra Husby samhälle om man tar sista avfarten. En gammal tegelbyggnad. Välkommen
 
 
 
Efter loppisen igår tog jag en joggingrunda på cirka 4 kilometer innan barnfamiljen från Svärtinge = Dotter, Svärson och två barnbarn, tyvärr saknades det ett barnbarn.
 
Dottern och Svärsonen lämnade sina små glin och gick till en barndomsvän för att få en stund utan barn. Jag fixade lite mat undertiden och tog hand om de små. Gustav sov en liten stund men efter en och en halv timme var han otröstlig och föräldrarna kom till undsättning. För min del kan jag ägna mig åt att gå och vagga och trösta men för hans skull var det bra att de kom.
 
Vi åt sedan och drack lite vin, öl och efter en stund kom Therese barndomsvän och gjorde drinkar till oss :) Hedvig lekte och gick om kring och tjattrade.
 
 
tror hon tycker det är spännande med alla grejer som finns och som jag plockar fram för att undehålla henne. Som är en värdelös dator som hon får sitta och knäppa på.
 
Familjen sov sedan över och Therese och jag delade säng med Gustav.
 
Vi sov gott. 
 
Nu är det dags att dra på sig Loppiskläderna och ge sig iväg för att åter igen öppna upp kvarnen för allmänheten. Hoppas det kommer mycket folk i dag också, det var rusch igår :)
 
...Nilla...

20/150

 
Inte blev det något mera yogapass igår inte. Nä vi hade loppisen öppen fram till klockan 19 och det var iskallt där. När jag kom hem satt jag under värmefilten för att tina upp. Blir så trött av att frysa, därför gick jag och la mig tidigt.
 
Men idag har jag yogat på morgonen och nu har jag kätt mig i flera lager för om en stund öppnar vi Kvvarnen. Vi har väldigt mycke grejer nu och hoppas att det kommer massa folk som handlar så vi får undan lite men det kommer hela tiden in nya saker.
 
Eventuellt tar jag en joggingtur i eftermiddag för att få upp värmen eller om jag gör det för att träna ;)
 
...Nilla...

19/150 yoga

 
Startade morgonen med ett yogapass. Har inte kört någon yoga sedan i lördags och fy vad stel jag är. Behöver ta ett pass i kväll också tror jag.
 
Nu är det jobb!
 
...Nilla...

18/150 jogging

Drog ut på en runda som blev 2,94 kilometer. Tyckte det var tungt idag men jag har ingen förklaring varför.

...Nilla...

16/150 jogg + 17/150 cykeltur

 
I går tog jag en liten joggingtur mitt lilla varv i Janssons kärr och fick en ny bästa tid på det varvet.
 
Idag tänkte jag att det är nog dags att börja använda cykeln som nu är nyservad. Har ett rejält varv som är jättemysigt den här tiden på året men kanske lite långt, tre mil men ska jag göra något så ska det vara ordentligt.
 
Sa till Ingemar att jag nog skulle vara hemma om två till två och en halv timme och gav mig iväg. Eller precis när jag hade slagit på runkeepern och skulle ge mig iväg träffade jag grannen på parkeringen som då sinkade mig i fem minuter. Men nu när det är första turen jag ger mig iväg på och har då ingen tid att passa :)
 
Det var lite kallt om armarna första kilometerna men visste att jag snart skulle jobba mig varm. Vet att det vart efter kommer jobbiga backar och att när jag är uppe för en kommer nästa backe.
 
Stannade efter 40 minuter och drack lite och fick lite sällskap en stund.
 
 
Eller dom var inte till mycket sällskap, dom glodde på mig och tänkte säkert att jag var dum i huvudet...
 
Cyklade på och när jag vid ett vägkors såg en skylt som visade att det var bara 15 kilometer till Östra Husby och jag var inget trött precis.
 
Hur som helst gick det riktigt bra och jag var hemma på cirka en timme och tre kvart. Det är jag riktigt nöjd med för att vara första etappen.
 
 
 
Resten av dagen tillbringade jag tillsammans med Jesper, vi var ute på lite shopping. Jesper behövde gardiner till sin lägenhet och nya skor. Själv köpte jag två par joggingleggings som är knäkorta och en långärmad topp.
 
Vi handlade sedan några dressar till lilla Gustav som idag hade sin första namnsdag i sitt liv. Vi åkte sedan ut till Svärtinge för att gratta honom.
 
Men usch nu är helgen slut och det är dags att ta tag i vardagen igen.
 
...Nilla...

15/150 Yoga

Tog ett yogapass på altanen tidigt i morse, skönt att ha tränat på morgonen och hela dagen känns det bra.
 
Axel som har sovit över får sin en gång om året välja frukost över alla gränser morgon vilket i år innebar chips, ostbågar, festis och en Wasa knäcke. 
 
 
Själv åt jag filmjölk som vanligt.
 
Syrran dök upp efter sitt nattjobb för att vänta in Loppisöppningen. 
 
Det är väldigt kul med loppisen och det kommer massor med folk och hela tiden jobbar vi med att plocka upp mera grejer. Hittar kartonger med grejer som vi glömt att vi hade och när folk kommer och betalar är det ibland grejer som jag totalt glömt att jag hade.
 
Efter loppisen var det bara att kasta sig hem och göra sig iordning för att åka med Axel till Svärtinge och fira hans nio årsdag. Vi hämtade upp Jesper på vägen dit.
 
Vi satt i solen och fikade och tittade på barnen som lekte riktigt avkopplande och Axel blev glad för sina presenter.
 
När vi åkte hem kom jag på att det varit en slarvig matdag och fick då för mig att vi skulle åka och äta på Pinchos. Samtidigt blev det en stunds kvalitetstid med Jesper.
 
Nu är det läggdags tror jag men kan vara så att jag går ut och tar ett litet kvällsdopp.
 
...Nilla... 

14/150

 
Borde väll inte men var tvungen ge mig ut och prova på lite jogging.
Tog det väldigt lugnt och försiktigt.
 
Förra gången jag hade magsåret frågade jag om träning och det skulle vara okey om det kändes okey.  Körde då ett pass med backträning som jag var tvungen att avbryta när magen började surna till. På de två kilometer jag joggade idag kände jag inget.
 
I kväll är Axel hos mig och vi har badat massor, vad skulle vi göra utan poolen.
 
...Nilla...

Torsdag

 
13/150
Yoga
282 dagar kvar till Aruba men nu är det perfekt här, soligt och varmt.
 
 Var idag tillsammans med Therese (dottern alltså) och köpte blommor till altanen, kändes som jag satt i en djungel på väg hem. Köpte även ett olivträd som Therese fick i födelsedagspresent lite i förväg :)
 
Magen är bättre men på eftermiddagen fick jag känningar igen men det är väldigt bra att dricka havremjölk med is, tycker att det hjälper.
 
...Nilla...

Något bättre :)

 
12/150
Yoga
Mår lite bättre idag, finns stunder när jag inget känner men sedan hugger det tag igen men det går åt rätt håll.
 
Natten som var var lång, jag vaknade vid två och tänkte att det var lika bra att försöka äta lite, gick upp och tog lite filmjölk och rispuffar. Försökte sedan somna om men icke. Gick upp igen och såg på senaste avsnittet av Biggest Looser efter det halvsov jag fram till klockan åtta. Det blir på det viset när jag slappar hela dagarna. Lyssnar på ljudbok och småslumrar i solen, det är tråkigt.
 
Tog ialla fall ett yogapass idag vilket behövdes för jag känner mig obekväm i kroppen.
 
...Nilla...

RSS 2.0