Jo men jag vet att det var ett tag sedan

Nackdelen med att åka på resa är att det hela tiden ger mersmak, blir aldrig mätt på det liksom.
 
Kap Verde är ett bra resemål för den som vill ha lugn och ro, solsäkert och varmt. Om man inte vill göra någonting utan bara vila. Eller då får man välja hotell med omsorg för att få lugn och ro, kanske :)
 
Vi startade resan vid två tiden på natten från Norrköping, meningen var att Jesper skulle köra oss men han hade åkt på maginfluensa så det var inte aktuellt. Jag körde själv, resan upp gick som på räls och vi parkerade på Lindskrog och åkte vidare till Arlanda med deras buss. Inne på Arlanda fortsatte allt gå på räls och vi tog en liten fika innan vi gick på planet. Knappt någon väntan någonstans utan vi satt snart på planet för att få en liten flygtripp på 6 timmar och 40 minuter.
 
Försökte slumra till lite men det gick inget vidare, lyssnade på ljudbok och kollade in skärmen på stolsryggen framför för att hålla koll på var vi var.
 
 
 
 
Underbar känsla att komma av planet och känna värmen direkt och att det var så där lagom varmt och lite ljumma vindar.
 
Vi blir anvisade en buss som ska ta oss till hotellet tillsammans med en samma andra resenärer och guiden förklarar vilka hotell vi ska stanna vid. Emeli och jag sitter långt bak i bussen och är lugna och coola. Till slut är det bara vi kvar på bussen och chaffören frågar oss var vi ska och vi säger Vila do Farol, han tittar på oss och muttrar något och skakar på huvudet och åker iväg med oss. Oj då, här var vi visst förut...... det var visst tredje stoppet och vi hade missat att kliva av....... oj då.
 
Vi checkar in och lämnar våra grejer på rummet och går och äter klockan är runt två på eftermidagen, vi är hemskt trötta men glada och nöjda. Vi lägger oss i varsin solstol vid poolen för att få lugn och ro. Rätt som det är är det ett jäkla liv vid poolen. De så kallad italienska aktivitetsigångsättarna är igång. Det är ett gäng yngre som har olika aktiviteter i form av danser, tävlingar, lekar och så vidare. Hela tiden har de mikrofonen de pratar i så det hörs över hela poolområdet, väldigt störande faktiskt. De springer runt och vill att alla ska vara med men jag känner starkt att jag inte behöver aktiveras. På med hörlurar och konsentrerar mig på ljudbok, eller försöker för samtidigt är jag nyfiken på vad som händer och vill inte missa något.
 
Det kommer sedan en kvinna och frågar om jag vill boka massage vilket jag tänker att ja, det vore nog skönt så jag bokar in det till klockan sex på kvällen.
 
Super skön avstressig massage som höll på i närmare en timme, med början vid fötterna och sedan resten av kroppen. Inget jag ångrar och skulle gärna göra det ingen och priset var 23 euro.
 
 
Sedan följer dagar med sol och värme, lite promenader på stranden. Vi badar inte i havet pågrund av stora vågor, men det fanns ställen att bada vid om vi ville. Poolen var jätteskön för den var inte för varm utan det var lagom svalkande. 
 
 
 
Drack ganska många drinkar, några om dagen, smaskigt var det.
 
Sammanfattning av resan:
Ja jag gärna åka hit igen med det är inte Aruba. Skulle föredra att vara två veckor för att hinna koppla av ordentligt. Egentligen var det bara Ingemar som saknades. 
Skriver kanske mera om den här trippen senare.
 
...Nilla...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0