Tågdagen

Igår, söndag, hade jag som uppgift att levera ett barnbarn till Alvesta i Småland där pappan skulle möta upp. 
Bokade tåg och tänkte att jag litar på SJ och om min plan inte fungerar blir det SJ’s problem och min erfarenhet är att tågen oftare är i tid är inte.
Så som den sanna optimisten jag är hade jag bokat så att avlämningen av barnbarnet skulle ta få ta nio minuter.
Ines och jag hade en fin stund på tåget och hon hade sin padda med sig som underhållning. Vi var och köpte en liten påse godis som hon snaskade på, sa att hon bara gillade de gula bitarna. Vi kom överens om att de andra kunde hon spara till sin pappa. Efter en liten stund sa hon att pappa inte kommer gilla dem och åt om de också.
När vi rullade in på stationen ringde Niklas, Ines pappa, och informerade om att han och barnbarnets farmor var framme men att de hade fastnat i en hiss........
Okey, hm, Ines och jag gick av tåget och letade upp hissen som de satt i. Där var det folk som väntade på att hissen skulle komma och tröck hysteriskt på knappen. Jag talade om för dem att det inte var någon ide för hissen är fast och de fick ta trapporna. Nu ser jag att mitt tåg tillbaka till Norrköping drar iväg.
Nu dyker det upp hiss tekniker och även en brandbil full med brandmän. Snart får de ut Niklas och hans mamma, de var ändå lugna och jag tror de var mest oroliga för att jag inte hann med mitt tåg.
Vi ringde och chattade med SJ för att få hjälp men de trodde det skulle bli svårt för alla tåg var i stort sätt fulla. De tyckte vi skulle prata med tågvärden vid nästa tåg om de kunde ta med mig.
Vi pratade med tågvärden som bara sa "Välkommen ombord" och jag hittade en tom sittplats som jag kunde sitta på under hela resan. Kom så hem en timme senare än det var tänkt och det gör ingenting, allt gick bra till slut. 🤗
Nu är det lugnt här hemma, bara jag eftersom Ingemar jobbar och barnbarnen är på olika ställen.
(null)

Godingar va.
...Nilla...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0