Voskopoja

En ny tuff vandringsdag som utgår direkt från hotellet. Vi ska ta oss till en gammal by Shipske som naturligtvis ligger högt uppe. Vi gör en höjdmeter på cirka 200 och det känns, tycker jag tränar så mycket och det borde inte vara problem men det är tufft. Vi får sällskap av en hund hela vägen upp. Vet inte om det är en gatuhund, för det finns det massor av.

(null)

Det är sex kilometer upp till byn och den kyrka vi ska få besöka. På vägen upp ser vi en bil som parkerat och som troligen har handbromsproblem.

(null)

Framme vid kyrkan finns det gravar och i mitt tycke är de inte så smakligt utsmyckade men vi tycker olika.

(null)

Inne i kyrkan är det vackert med väggmålningar som en del blivit restaurerade.

(null)

(null)

(null)

(null)

Vi får lunch på en liten taverna och bjuds på grönsaker olika pajer, korv och ost. Vi dricker öl till som smakar riktigt gott efter vandringen.

(null)


Vi tar en timmes paus innan vi börjar vår återvandring ner till vår by. Det blir sex kilometer till men nu nedför och genom skog.

(null)

Nere i byn är det planerat för att vi ska till en familj som stolt bjuder oss på raki och lite frukt till. Det åren gammal man 89 år som har tagit på sig kostym och slips för att vi ska komma och han berättar gärna om sitt liv.

(null)

Nu blir det skönt att komma in på hotellet och duscha och göra sig i ordning för kvällens middag. Jag måste bara ta lite bilder på blommorna i vår trädgård där vi bor
(null)

(null)

(null)

(null)

En varm dusch och sedan delade jag och de norska damerna på en flaska vin och vår värdinna bjöd på kaffe. 

Kvällens middag intog vi på en liten lokal resturang i byn.
(null)

Det är alltid massor med mat och när vi tror att det är färdig serverat kommer det oftast en rätt till. 
....Nilla...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0